Krajem prošle godine održali smo 18 edukativnih radionica i 6 predavanja za roditelje u dječjim vrtićima Paperino i Radost kako bi djecu ali i njihove roditelje potaknuli na češću konzumaciju morskih jela.

Kroz interaktivnu radionicu naučili prepoznavati najčešće vrste riba, školjkaša, glavonožaca i rakova koje žive u našem Jadranu. Bilo je tu svega, od najpoznatijih srdele i tune pa sve do hobotnice, crvene rakovice i lignje. Naučili smo koja se sve jela mogu pripremati od ribe i ostalih morskih životinja, a na kraju se biralo naj morsko jelo! Svaka grupa je imala svoj “ukus” pa tako je nekoliko puta pobijedilo jelo srdele na žaru, burger od tune ili rižoto od školjkaša.

Tijekom projekta izrađena je i slikovnica na hrvatskome i talijanskom jeziku koja je podijeljena svim grupama koje su sudjelovale u radionicama, a ovim putem pozivamo sve da na linku niže besplatno preuzmu slikovnicu i pročitaju! 😀

Sve aktivnosti održavale su se sklopu projekta ˝More na pjatu – Poticanje povećane potrošnje ribe u Dječjem vrtiću Paperino Poreč˝ te “Jela iz mora jako su nam fora” u sklopu projekta ˝Volim zdravo, volim ribu˝ koji provodi Dječji vrtić Radost Poreč. Projekti su financirani  sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.