U organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču se od 14. do 18. svibnja, šesti put zaredom obilježio Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske. 

Svečano otvaranje porečkog Tjedna je zbog vremenskih neprilika održano tek u utorak u šumi Sv. Marka. Svečanosti su prisustvovali svi sudionici likovne radionice „Šareni mozaik“ te gdje je održana i izložba radova. Aktivnost je bila namijenjena vrtićkoj djeci na području Poreča i okolice u sklopu koje su djeca prethodno napravila mozaik od papira kolaža s motivom loga Centra za invazivne vrste.

U likovnoj radionici sudjelovali su dječji vrtić Crvenkapica, grupa “Slovkići” iz dječjeg vrtića Cipelići, tri grupe “Radost I”, “Radost II” te “Radost pv. Vižinada” dječjeg vrtića Radost, te tri grupe “Srakice”, “Lastavice” i “Kosići” pv. Funtana iz dječjeg vrtića Tići Vrsar. Na okupljanju je sudjelovao i prof. Kobus koji je neumorno odgovarao na dječja pitanja poput “Postoje li stvarno lavovi u Africi?”. Svoje likovne radove svaka grupa je predstavila na otvaranju Tjedna za koje su dobili  diplomu o uspješnom sudjelovanju te promotivne materijale Centra, sjeme buhača, sadnicu bosiljka te paket bonbona.

Svi pristigli radovi su nas oduševili i zbog toga jedva čekamo sljedeću godinu u nekom novom kreativnom druženju!