Istarska web trznicaU Domu obrtnika u Poreču je 24.01.2019. godine u 17:00 sati održana je radionica „Sustav oporezivanja poljoprivrednih gospodarstava“ u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam i Udruge Istarska web tržnica.
 
 
Na radionicu odazvalo se više od 100 poljoprivrednih proizvođača s područja Istarske županije. Uvodno okupljene su pozdravili dr. sc. Milan Oplanić ispred Instituta za poljoprivredu i turizam i Udruge Istarske web tržnice i dr. sc. Morena Mičetić Fabić ispred Grada Poreča. Radionicu je vodila mr. sc. Miljenka Cutvarić, savjetnica i urednica časopisa Računovodstvo i financije.
 
Radionica je trajala do 19 sati, a tijekom radionice predstavljeni su uvjeti obveze prijave u registar poreznih obveznika, razlike u poreznom statusu ovisno o obvezi (ne obvezi) plaćanja poreza na dohodak, obveznici poreza na dobit, porezna regulativna u prodaji vlastitih poljoprivrednih proizvoda, obveze izdavanja računa i postojeće iznimke, obvezni doprinosi za poljoprivrednike, te dopunske djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima – ugostiteljske i turističke usluge.  
 
Tijekom i na kraju radionice proizvođači su uputili velik broj pitanja predavačici koja se potrudila svima dati konkretne odgovore vezane za njihov upit. Proizvođači su istaknuli važnost organiziranja radionica koje im pomažu u poslovanju i uspješnijem snalaženju u okviru porezne regulative poslovanja poljoprivrednih gospodarstava.
 
Prezentacija s radionice dostupna je na web adresi „DOMAĆE WEB TRŽNICE“
 
Ovim putem vodstvo Udruge Istarska web tržnica koristi priliku pozvati poljoprivredne proizvođače da se uključe u rad Udruge koja provodili niz aktivnosti izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda – organizacija tržnica, smotri, sudjelovanja na manifestacijama itd. više informacija oko učlanjenja možete dobiti na broj: 052/408-308 ili na e-mail: info@trznica-trg.eu
 
Radionica DWT 1
Radionica DWT 2