Mlada djevojka Chef sa brkovimaPriručnik „Što ako mladi žele raditi u turizmu?„, autorice dr. sc. Marinele Dropulić Ružić rezultat je projekta o mladima koji ulaze ili su već ušli na turističko tržište rada, a koji je financiran donacijom Adris Zaklade. Stavovi, očekivanja i komentari mladih (učenika, studenata, mladih djelatnika iz hotelskih objekata) na zanimljiv su način sintetizirani kroz 12 poglavlja. Nazivi poglavlja šalju određene poruke, a poglavlja su koncipirana na način u kojem se se u obzir uzeo širi spektar publike (ne samo znanstvene).

 

 

 

 

Ovom knjigom su istaknute važne teme o ljudskim potencijalima u turizmu kao što su: kompetencije, polikroničnost (engl. multitstking i taskswitching), angažiranost u radu, odnos prema gostima, školovanje u domeni turizma, cjeloživotno obrazovanje, prvo radno iskustvo te odanost ovoj profesiji. Svako poglavlje započinje definiranjem teme nakon čega su predstavljeni rezultati istraživanja, a potom je istaknuto ono što je važno kao smjernice za određene politike prema mladima. Potom su u dijelu „Jeste li znali?“ naglašene neke od zanimljivosti teme poglavlja, a Pri čemu slijedi znanstveni kutak koji ukratko sumira dosadašnje znanstvene spoznaje. Svako poglavlje sadrži i komentare mladih po temama te završava svojevrsnom porukom koja potiče na razmišljanje. Priručnik započinje obraćanjem ministra turizma Garia Ceppellia, a namijenjen je svima koji žele raditi u turizmu i koje ne žale raditi u turizmu, te svima kojima je stalo da turizam postane poželjno radno mjesto.

 

Za bilo kakve dodatne informacije možete se obratiti autorici priručnika, dr.sc. Marineli Dropulić Ružić putem e-mail-a.

Marinela knjiga naslovna Marinela knjiga sadrzaj