combined logo MED - reduced versionInstitut za poljoprivredu i turizam u Poreču dobio je u partnerstvu s još 4 europske države iz mediteranskog bazena vrlo značajan projekt bitan za još bolje pozicioniranje turizma u Istri. Ime projekta je „Models of Integrated TOurism in the MEDiterranean - MITOMED“ i odobren je za financiranje u sklopu Transnacionalnog programa MEDITERAN (MED)

 

Projekt je kandidiran na natječaj MED programa u listopadu 2013 u okviru Prioritetne osi 1: Jačanje inovacijskih kapaciteta, Mjere 1.1: Širenje inovativnih tehnologija te znanja i iskustva.

Vodeći partner je Regija Toskana (Department of Tourism Promotion and Development), Italija, a partneri u projektu su:

  1. CNR-IBIMET, Toskana, Italija
  2. Girona University, Katalonija, Španjolska
  3. Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč, Hrvatska
  4. ANETEL, Cipar
  5. NECSTouR (udruženje 13 mediteranskih regija: Alentejo, Algarve, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Emilia Romagna, Puglia, Tuscany, Umbria, Veneto, Piedmont, Catalunya, Islas Baleares, South Aegean Islands, Istra

Upravni odjel za turizam Istarske županije sudjeluje u projektu u svojstvu savjetodavnog tijela.

Opći cilj projekta je promicanje integriranog modela upravljanja pomorskim i obalnim turizmom na Mediteranu unaprjeđenjem kvalitete podataka, informacija, proizvoda i usluga te politika koje se odnose na sektor turizma, što se planira postići korištenjem sustava pokazatelja za održivi turizam.

Projekt podržava EU Agendu za održivi i konkurentni europski turizam i Integriranu pomorsku politiku kreiranjem dostupnog sustava podataka kojim će se doprinijeti kvalitetnom donošenju odluka i poboljšanju upravljanja turizmom na Mediteranu.

Očekivani rezultat projekta je izrada Akcijskog plana za pomorski i obalni turizam na Mediteranu na temelju zajedničke metodologije razvijene kroz projekt.

Ukupna vrijednost projekta: 570.000 €

Sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) iznosi 78%.

Proračun Instituta za poljoprivredu i turizam je 80.000 € od čega Institut financira 15%.

Trajanje projekta: 01.07.2014 - 30.06.2015.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti dr. sc. Kristini Brščić putem e-maila kristina@iptpo.hr  ili telefonom na br. tel. 00385 52 408 303

Dana 08.07.2014. povodom predstavljanja ovog značajnog projekta u Institutu za poljoprivredu i turizam održana je i prva konferencija za medije, na kojoj su dr.sc. Kristina Brščić lokalni koordinator projekta, Branko Curić dipl.oec., pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije i dr.sc. Dean Ban ravnatelj našeg Instituta medijima prenijeli osnovne inforamcije o metodologiji rada na projektu MITOMED.

MEDWEB1MEDWEB2