Iowa 2014U subotu, 17. svibnja 2014. Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč posjetili su profesori i studenti s Iowa State University (College of Agriculture and Life Sciences, Ames, IA), zatim Poljoprivrednog fakulteta Sveučilišta u Beogradu i profesorice s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

Na Institutu su ih dočekale djelatnice Instituta, dr. sc. Sara Godena, dr. sc. Barbara Sladonja i dr. sc. Danijela Poljuha te su ih upoznali s poviješću i radom Instituta i zajedno obišli pokusno poljoprivredno imanje Instituta za poljoprivredu i turizam, Poreč (pokusni vinogradi, nasadi masline, konsocijacija maslina-dalmatinski buhač i park-šuma u kojoj je nedavno uređena edukativna staza).

Povod posjete bio je njihov dvotjedni studijski boravak u inozemstvu, točnije u Srbiji i Hrvatskoj tijekom kojeg su slušali i učili o povijesti, ekologiji, kulturi i poljoprivredi ovih zemalja. Studenti su još osim Instituta, u Istri posjetili i vinograde, maslinike, podrum i siranu Agrolagune u Funtani i Taru.