LOGO JAR CasopisZnanstvenici Instituta za poljoprivredu i turizam u suradnji s kolegama znanstvenicima i stručnjacima s drugiih renomiranih institucija u Republici Hrvatskoj i inozemstvu objavili su dva A1 rada u kojima su detaljno objasnili neke od tehnologija proizvodnje povrća u mediteranskim prostorima. Ovim radovima autori potvrđuju važnost znanstvenih istraživanja na području povrćarstva kao jedne od najvažnijih poljoprivrednih grana u poljoprivrednoj proizvodnji Republike Hrvatske.

Naslovi ovih zanimljivih radova su:

1. "Growth and yield of grafted cucumbers in soil infested with root-knot nematodes" (Rast i prinos cijepljenih krastavaca na tlu zaraženom korijenovim nematodama)
Smiljana Goreta Ban, Katja Žanić, Gvozden Dumičić, Emilija Raspudić, Gabriela Vuletin Selak, Dean Ban
 
2. "Aphid populations (Hemiptera:Aphidoidea) depend of mulching in watermelon production in the Mediterranean region of Croatia" (U proizvodnji lubenica, populacija lisnih ušiju (Hemiptera:Aphidoidea) ovisi o malčiranju u Mediteranskom području Hrvatske)
K. Zanic, D. Ban, T. Gotlin Culjak, S. Goreta Ban, G. Dumicic,J. Haramija, D. Znidarcic
 
Svi zainteresirani više informacija o rezultatima ovih istraživanja i o njihovoj primjenjivosti mogu dobiti od dr.sc. Deana Bana