ipardInstitut za poljoprivredu i turizam izradio je Lokalnu razvojnu strategiju do 2014. godine za LAG Istočna Istra temeljem koje je istom LAG-u odobreno financiranje u ukupnom iznosu od 900.000 HRK u naredne dvije godine. Voditelj radne skupine za izradu strategije bio je dr. sc. Milan Oplanić.

 

Naime, nakon provedenog 1. natječaja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za mjeru 202 IPARD-a, te provedene administrativne kontrole i ocjenjivanja lokalnih razvojnih strategija, formirana je rang lista sukladno dodijeljenom broju bodova od strane Ocjenjivačkog odbora za svaki LAG.

Od ukupno 39 strategija koje su prošle postupak ocjenjivanja, LAG Istočne Istre zauzeo je visoko 6. mjesto i time ostvario pravo na sklapanje IPARD ugovora i prethodno navedenu financijsku potporu.

Uz čestitke LAG-u Istočne Istre na obostrano vrlo kvalitetno odrađenom poslu, treba naglasiti da je ovo još jedan pokazatelj dobrog rada u Institutu i preporuka za obavljanje sličnih poslova ubuduće.

VIše o samom natječaju možete pogledati na stranicama IPARD - Republika Hrvatska