Ispis
Hitova: 5297

AZRRI 1Institut za poljoprivredu i turizam i Agencija za ruralni razvoj Istre – AZRRI, danas su u prostorijama Instituta potpisali dugoročan sporazum o suradnji. Sporazum je potpisan s ciljem uspostavljanja dugoročne, obostrano korisne suradnje, a u interesu širenja znanstveno – istraživačke, obrazovne i gospodarske djelatnosti na području naše županije.

 

 

AZRRI 2Osnovne aktivnosti oko kojih će se bazirati naša buduća suradnja biti će temeljene na istraživanju aktualnih teorijskih i praktičnih pitanja iz područja poljoprivrede, agroekonomike, turizma na ruralnom prostoru i održivog ruralnog razvoja. Rezultati tih aktivnosti trebali bi rezultirati izradom aplikacijskih znanstveno – istraživačkih i stručnih studija, izradom kvalitetnih stručnih projekata, ekspertiza i elaborata. Uz to AZRRI će koristiti usluge naših akreditiranih (Vinarski laboratorij i Prehrambeno-biotehnološki laboratorij) i ostalih laboratorija, te kroz njih i usluge savjetovanja na istraživačko – razvojnoj bazi, iz područja vinogradarstva, maslinarstva i povrćarstva.  

 azrri logoRealizacijom razvojnih projekata u području poljoprivrede, prehrane, turizma i ostalih djelatnosti od zajedničkog interesa Instituta za poljoprivredu i turizam i AZRRI-ja, na domaćoj i na međunarodnoj razini potaknuti će ukupni održivi razvoj okruženja, a to će nastojati postići između ostalog i suorganizacijom međunarodnih znanstvenih i stručnih simpozija, savjetovanja, seminara, kongresa, konferencija i drugih znanstveno – istraživačkih skupova, te ustrojem i izvedbom programa stručnog cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja iz područja naše zajedničke stručnosti.