Ispis
Hitova: 5009

Koordinacija 2 Sukladno novoj dinamici umrežavanja institucija u našoj županiji, 05.12.2012. održan je prvi u nizu koordinacijskih sastanaka svih relevantnih znanstvenih, istraživačkih i razvojnih institucija koje imaju cilj uzdignuti percepciju razvoja u Istri na razinu izvrsnosti, generacijske prihvatljivosti i održivosti. U ime našeg Instituta na koordinacijskom sastanku sudjelovali su v.d. ravnatelja dr.sc. Dean Ban i dr.sc. Milan Oplanić, predsjednik Znanstvenog vijeća i pomoćnik ravnatelja zadužen za gospodarske aktivnosti Instituta.

 U nastavku prenosimo priopćenje za javnost Istarske razvojne agancije

 

Koordinacija 1U srijedu, 5. prosinca 2012., u Centru za istraživanje metala Istarske županije Metris koji djeluje u sklopu Istarske razvojne agencije održan je prvi sastanak Koordinacijske skupine znanstvenih i istraživačkih institucija i s njima funkcionalno povezanih subjekata. Sastanku su prisustvovali predstavnici Županijske uprave Istarske županije, Istarske razvojne agencije IDA, Upravnog odjela za održivi razvoj Istarske županije, Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Politehnike Pula, Agencije za ruralni razvoj Istre AZRRI, Opće bolnice Pula i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

 

 Koordinacija 3Ovaj je sastanak prvi korak u planskom povezivanju laboratorija i znanstvene infrastrukture na razini Županije s ciljem maksimalnog i koordiniranog iskorištenja postojećih ljudskih i materijalnih resursa. Nakon predstavljanja i obilaska Metrisa svi su sudionici predstavili svoje institucije, djelatnosti, potrebe i planove te izrazili podršku ovoj inicijativi. Definirane su konkretne aktivnosti i koraci koji će se poduzeti u cilju uspostave učinkovite suradnje institucija. Kao prioritet je istaknuto formiranje baze podatakainstitucija, postojeće laboratorijske opreme i analiza te tekućih i planiranih nabava i potreba, čemu će se pristupiti odmah. Na sljedećim sastancima, koji će se održavati na različitim lokacijama, u institucijama suradnicima, definirat će se načini brze i učinkovite komunikacije i suradnje, projektnog i tržišnog partnerstva te pravna forma njihove realizacije. Ovim povezivanjem želi se osigurati kvalitetna potpora gospodarskom i obrazovnom sektoru regije te kompletiranje usluga analize, istraživanja i razvoja uz maksimalni angažman i iskorištenja potencijala svih subjekata Istarske županije.

Održavanje sljedećeg sastanka predviđeno je krajem siječnja 2013. u Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču.