Metris 2012 1Danas je u prostorijama Istarske razvojne agencije dr.sc. Dean Ban, v.d. ravnatelja Instituta potpisao jedan vrlo značajan sporazum o znanstveno istraživačkoj suradnji. Ovim sporazumom potpisanim s Istarskom razvojnom agencijom sve više potvrđujemo značaj znanstveno istraživačkog umrežavanja i namjeru da u budućnosti još bolje pozicioniramo naš Institut u okviru izvrsnosti lokalnih, regionalnih i međunarodnih znanstvenih institucija.


Metris 2012 2Istarska razvojna Agencija (IDA) d.o.o. potpisala Sporazum o suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam Poreč (citirano priopćenje)

U prostorima Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o., u srijedu 28. studenog 2012., upriličeno je svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji između Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč i Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o., u sastavu koje djeluje Centar za istraživanje metala Istarske županije METRIS.

Sporazumom o suradnji želi se potaknuti razvoj znanstveno istraživačke i obrazovne djelatnosti te ojačati suradnja s gospodarskim sektorom u regiji. Zajednički cijevi potpisnika su bolje iskorištenje ljudskih i materijalnih znanstvenoistraživačkih resursa u regiji, jačanje uloge visokog obrazovanja i stručnog usavršavanja u procesu inovacija, povećanje mobilnosti istraživača, povećanje mogućnosti za razvoj i prijenos inovacija, razvoj djelatnosti i ljudskih potencijala u području biotehničkih, prirodnih i tehničkih znanosti te cijelo-životno učenje. Ugovor su u ime Instituta potpisati v.d. ravnatelja dr. sc. Dean Ban, a u ime IDA-e direktor dr. sc. Boris Sabatti.
 
Potpis ovoga Sporazuma prvi je korak u realizaciji inicijative Istarske razvojne agencije i Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč usmjerene na plansko povezivanje laboratorija i znanstvene infrastrukture u svrhu boljeg iskorištenja materijalnih i ljudskih resursa na razini Istarske županije. U tijeku su pregovori o suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, Institutom Ruđer Bošković - Centrom za istraživanje mora, Rovinj, Agencijom za ruralni razvoj Istre AZRRI te drugim subjektima u regiji.