Ispis
Hitova: 5319

DMMU2012U Vodnjanu od 16. do 18. studenog 2012. godine održani su 8. Dani mladog maslinovog ulja. Ova manifestacija okuplja maslinare i uljare Hrvatske, ali i međunarodne goste s ciljem predstavljanja kvalitete mladog maslinovog ulja i zdrave prehrane široj javnosti. Na "Danima mladog maslinovog ulja" pored cjelodnevnog predstavljanja izlagača na sajmu i zanimljivog gastro show-a, bile su upriličene i vođene degustacije djevičanskih maslinovih ulja autohtonih istarskih sorti maslina, te brojna predavanja na temu maslinovog ulja i zdrave prehrane.

Djelatnici Instituta sudjelovali su u edukativnom programu sa vođenim degustacijama i znanstveno-stručnim predavanjima na temu:

1.  „Utjecaj filtracije na kvalitetu i sastav djevičanskih maslinovih ulja“, dr. sc. Karolina Brkić Bubola

2. „Načini gospodarenja vodom u masliniku i utjecaj vode na organoleptičke karakteristike maslinovog ulja“, dr. sc. Marin Krapac U samo tri dana trajanja, 8. "Dane mladog maslinovog ulja" posjetilo je preko 20.000 posjetitelja, ljubitelja maslinovog ulja i vrhunskih gastro poslastica. Opravdanost ulaganja u razvoj maslinarstva i promociju maslinovog ulja već je postigla zavidne rezultate, stoga je danas djevičansko maslinovo ulje jedan od brendova po kojem je Hrvatska poznata kako u regiji, tako i u svijetu.

Prigodni članak - preuzeto "Glas Istre" 18.11.2012.


 Više o samoj manifestaciji

 Program manifestacije