Ispis
Hitova: 4929

LOGO-min poljoprivrede 2 big galleryU Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske 13. studenog 2012. godine, od strane ministra Tihomira Jakovine i voditelja projektata, znanstvenika  znanstveno – istraživačkih institucija, svečano su potpisani ugovori o sufinanciranju odobrenih VIP projekata. Vijeće za istraživanja u poljoprivredi (VIP) dugi niz godina potiče strateška poljoprivredna istraživanja koja imaju za cilj primjenjivost rezultata istraživanja na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, pa je isto nastavilo i ove poslovne godine.

U ovom 11-om po redu VIP natječaju za podnošenje ponuda za razvojna i primijenjena istraživanja u poljoprivredi i ruralnim područjima, odobreno je sufinanciranje četrdeset i jednog novog istraživačkog projekta ukupne vrijednosti 5.495.317,51 HRK, sa iznosom sufinanciranja od 3.861.029,66 HRK, među kojim se nalaze i dva projekta s našeg Instituta.

Projekti koji su odobreni za sufinanciranje s Instituta za poljoprivredu i turizam su:
 
  1. „Agronomsko i ekonomsko vrednovanje konsocijacije maslina - dalmatinski buhač“ – voditelja v.d. ravnatelja, dr.sc. Deana Bana, te
  2. „Primjena rane defolijacije u svrhu povećanja kvalitete grožđa i vina“ voditelja dr.sc. Marijana Bubole.