Barbara Tart LOGOInstitut je od 7. Listopada 2014. godine član udruge Modelna šuma „Sliv rijeke Mirne“. Glavni cilj ove udruge je sveobuhvatno upravljanje krajolikom, održivo upravljanje šumskim i ostalim prirodnim resursima te unapređenje života na području modelne šume. Ostali članovi su predstavnici jedinica lokalne samouprave, udruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i Hrvatskih šuma.

Logo MTI BijeliTemeljem Ugovora o sufinanciranju koji je 17.11.2014. potpisan između Službe vlade Republike Slovenije za razvoj i europsku kohezijsku politiku, Kotnikova ulica 5, 1000 Ljubljana i vodećeg partnera na projektu Instituta za poljoprivredu i turizam 01.12.2014. u Institutu za poljoprivredu i turizam Poreč upriličeno je svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji između projektnih partnera.

LOGO MITOMEDSlužbeni portal MED programa objavio je vijest o našoj aktivnosti na projektu MITOMED, koja se odvijala od 25./26.09.2014. u Poreču. Više pogledaje na stranici VIJESTI MED Programa.

sabatina 2014Zaposlenici našeg Instituta viši stručni suradnici u sustavu znanosti Tomislav Plavša, dipl. ing. agr. i Zoran Užila, dipl. ing. agr., sudjelovali su na 24. Međunarodnom susretu vinogradara i vinara Sabatina 2014., koji je od 06.do 09. Studenog 2014. godine održan sada već tradicionalno od strane Zadružnog saveza Dalmacije. Ove godine skup je održan u Mlinima kod Dubrovnika.

cost povrce logoDjelatnici instituta sudjelovali su od 20. do 22. listopada 2014. na drugoj COST Action FA1204 godišnjoj konferenciji radnog naziva "Innovation in vegetable grafting for sustainability" koja je bila održana u gradu Carcavelos u Portugalu, s izvrsnim znanstvenim radom „Effect of rootstock on watermelon yield and fruit quality under salinity stress“ grupe autora: S. Goreta Ban, K. Žanić; G. Dumičić, G. Selak Vuletin, Z. Jurković, D. Ban, 2014.

DekoracijaUvidom u statistiku časopisa "Ekonomska misao i praksa" na HRČKU (Portal znanstvenih časopisa RH) utvrđeno je da rad pod nazivom "ANALYSIS OF SPECIFIC QUALITIES AND PERCEPTION OF RURAL TOURISM OF ISTRIA " objavljen u časopisu Ekonomska misao i praksa, broj 1, od lipanja  2012;  ima 1.768 posjeta i 1.357 download-a. To je zaista lijepa vijest za dr.sc. Pavla Ružića.

 

ishranaInstitut za poljoprivredu i turizam je ove godine domaćin skupa Ishrane bilja "Gospodarenje hranjivima u održivoj poljoprivrednoj proizvodnji" koji se organizira jednom godišnje u nekoj od Institucija u Hrvatskoj. Ovaj dvodnevni skup u Poreču (16. i 17. 10. 2014.) se održava u suradnji s Hrvatskim tloznanstvenim društvom, odnosno Sekcijom za ishranu bilja.

MEDKICKOFF2U Poreču je 25.-26. rujna 2014., održan dvodnevni skup u sklopu EU projekta „Models of Integrated TOurism in the MEDiterranean - MITOMED“, u organizaciji Instituta za poljoprivredu i turizam. Projekt MITOMED je odobren u okviru MED programa, Prioritetne osi 1: Jačanje inovacijskih kapaciteta, Mjere 1.1: Širenje inovativnih tehnologija te znanja i iskustva. Ukupni budžet projeta iznosi 570.000 EUR, od čega je 78 % sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).

Zlatna zuticaPročitajte još jedan zanimljiv i koristan članak vinogradara s našeg Instituta, koji je izašao u Glasu Istre 25.09.2014. Dr.sc. Marijan Bubola dao je osvrt na probleme u vinogradarstvu koji su povezani s pojavom zlatne žutice istarskim vinogradima. Više pročitajte u članku naslova "Potvrđena zlatna žutica vinove loze u Istri".

ČLANAK

headerVI. AGRIMBA-AVA kongres održati će se od 16. do 20. lipnja 2015. godine u Poreču pod naslovom Smart Agribusiness For The Society Of Tomorrow, a namijenjen je istraživačima i poslovnim ljudima iz sektora poljoprivrede. Više o samom kongresu pročitajte OVDJE

 

Slika 3Pročitajte još jedan zanimljiv i koristan članak vinogradara s našeg Instituta, koji je izašao u Glasu Istre 28.08.2014. Dr.sc. Marijan Bubola i Kristina Diklić, mag. ing. agr. dali su stručni osvrt na probleme u vinogradarstvu koji mogu uzrokovati gubitke uroda u vinogradima. Više pročitajte u članku naslova "Neuobičajeno žućenje listova može izazvati potpuni gubitak uroda".

ČLANAK

logo ISHSU Zagrebu će od 29. rujna do 02. listopada 2014. u organizaciji Međunarodnog društva za hortikulturne znanosti (ISHS), biti održan "6. balkanski simpozij o povrću i krumpiru". Više pročitajte na stranici SIMPOZIJA

Potkategorije