Znak InstitutaPo javnom natječaju, koji je objavljen 17.02.2021. godine u „Narodnim novinama" broj 16/2021, u Glasu Istre, na službenoj internetskoj stranici Instituta (www.iptpo.hr), na oglasnoj ploči Instituta i putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na radno mjesto viši tehničar na projektu „KK.05.1.1.02.0030 - WildBioAdapt - Divlje biljne vrste u funkciji prilagodbe poljoprivrede i turizma klimatskim promjenama“, ODLUKOM ravnatelja Instituta primljen je Matej Fabris bacc.ing.agr.

Svi prijavljeni kandidati imaju pravo prigovora čelniku Instituta u roku od osam dana od objave ove obavijesti.

HRZZ LogoU utorak, 23. veljače 2021. održan je virtualni uvodni sastanak suradnika na projektu „PRirodA kao SAVEZnik: Strane biljne invazivne vrste kao izvor farmaceutika – NATURALLY“. Projekt je financiran od Hrvatske zaklade za znanost i njegova je realizacija započela u veljači ove godine.

HRZZ LogoNovi projekt Instituta za poljoprivredu i turizam „PRirodA kao SAVEZnik: Strane biljne invazivne vrste kao izvor farmaceutika – NATURALLY“, financiran od strane Hrvatske zaklade za znanost (IP-2020-02-6899) službeno je započeo 29. siječnja 2021. godine.  

Osnovno pitanje na koje želimo odgovoriti u ovom projektu je: Mogu li invazivne biljne vrste biti korisne?

agrobioclim LOGO
Dana 17. veljače 2021. godine, održan je treći sastanak suradnika na projektu „Agrobioraznolikost – osnova za prilagodbu i ublažavanje posljedica klimatskih promjena u poljoprivredi“. Ovoga puta sastanak je održan online u organizaciji vodećeg partnera Instituta za poljoprivredu i turizam.

cikloturizamInstitut za poljoprivredu i turizam i Upravni odjel za turizam Istarske županije pozivaju Vas na webinar radi prikaza rezultata istraživanja provedenih u okviru izrade „Studije upravljanja kvalitetom razvoja cikloturizma u Istarskoj županiji“.

Studija je sufinancirana sredstvima Ministarstva turizma i Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Znak InstitutaU nastavku procitajte Poziv za dostavu ponuda za CPV 71241000-9 Studija izvodljivosti, savjetodavna usluga, analiza ( Predmet nabave: Sustainable Tourism Strategies to Conserve and Valorise the Mediterranean Coastal and Maritime Natural Heritage” (Ref.3076) - D5.4.1 Sustainable tourism development training materials for managers of tourism economic operators” within Activity 5.4 “Capacity building for tourism industry managers about developing sustainable tourism activities”, na projektu EU MED 2014-2020 INHERIT.

Za naslovljeni predmet nabave natječajnu dokumentaciju i sve dodatne informacije vezane uz navedenu jednostavnu nabavu, možete zatražiti putem elektronicke pošte: ninoslav@iptpo.hr

Rok za dostavu ponuda je 31.07.2019. u 16,00 sati.

BZmix5Vezano uz Nacrt prijedloga Zakona o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorti poljoprivrednog bilja u emisiji Boje zemlje 27.01.2021, gostovala je dr.sc. Smiljana Goreta Ban te predstavila aktivnosti Instituta vezane uz Nacionalni program očuvanja i zaštite biljnih genetskih resursa RH.

Prilog možete pogledati na POVEZNICI navedene emisije

Oleum FinalConference SaveTheDate 1200x675 02U ime Koordinatora i partnera EU H2020 OLEUM projekta, veliko nam je zadovoljstvo pozvati vas na završnu konferenciju koja će se održati online od 17. do 18. veljače 2021. (14:00-17:00 h).

Cilj projekta OLEUM je bolje osiguranje kvalitete i autentičnosti maslinovog ulja jačanjem otkrivanja i poticanjem prevencije prijevara s maslinovim uljem.

Konferencija je besplatna, ali obvezna je registracija na linku u nastavku kako biste dobili vezu za virtualnu sobu.

DSC00107Pozivaju se maslinari da se uključe u projekt Hrvatske zaklade za znanost "Prirodni bioaktivni spojevi kao izvor potencijalnih antimikrobnih tvari u suzbijanju bakterijskih i drugih gljivičnih patogena masline", u kojoj su osim Hrvatske uključene također i Slovenija, Bosna i Hercegovina i Portugal. Ukoliko ste u masliniku primijetili simptome bakterijskog raka masline (Pseudomonas savastanoi pv. savastanoi) odnosno zelene ili smeđe izrasline različite veličine na mladicama, granama, ili na listovima i plodovima, slični onima kojima možete vidjeti na fotografijama, molili bi vas da pustite vaš kontakt – ime i prezime, broj telefona i mobitela te adresu na e-mail sara@iptpo.hr, kako bi vas mogli kontaktirati.

SARA LABOS 1Sara Rossi, doktorandica na HRZZ projektu VINUM SANUM, u petak 29.01.2021., uspješno je obranila predloženu temu doktorske disertacije ''Utjecaj pred-fermentacijskog zagrijavanja i duljine maceracije na kemijski sastav, senzorna svojstva i koncentraciju bioaktivnih spojeva u vinima sorte 'Teran' (Vitis vinifera L.)'

Više pročitajte na WEB starnici projekta

 

Znak InstitutaPovodom 145 godina uspješnog poslovanja i rada na znanstveno istraživačkom području te doprinosa razvoju gospodarstva Istre i Hrvatske danas su ravnatelju Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču dr. sc. Deanu Banu, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam prof. dr. sc. Dragan Kovačević i predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić uručili priznanje Hrvatske gospodarske komore za doprinos razvoja gospodarstva.

wintermed logoDana 22. siječnja 2021. godine održana je videokonferencija partnera na projektu Interreg Med „Winter Islands Network for all year round Tourism ExpeRience in the MEDiterranean - WINTER MED“ u organizaciji vodećeg partnera projekta ANCI Association of Tuscan Municipalities (Italija) s ciljem da se aktivnosti projekta provode prema planiranom tijeku prilagođeno uvjetima nastalim uslijed pandemije COVID-19.

Potkategorije