Pozivamo zainteresirane hotelske kuće da Institutu za poljoprivredu i turizam pomognu u provođenju ankete na projektu „WILDBIOADAPT – divlje biljne svojte u funkciji prilagodbe poljoprivrede i turizma klimatskim promjenama“ referentnog broja; KK.05.1.1.02.0030. Sve zainteresirane hotelske kuće molimo da se jave na Javni poziv za provedbu anketiranja turista u svojim smještajnim objektima u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Consumeless Plus logoDana 1. srpnja održan je Kick - off sastanak partnera na projektu „ConsumeLess Plus - A model 4 resilient destinations toward tourism recovery: Less is more” financiran u okviru programa Interreg MED. Na sastanku su prisustvovali predstavnici projektnih partnera Energy and Water Agency - EWA (Malta),  Ambiente Italia srl - AI (Italija), Larnaca - Famagusta District Development Agency - ANETEL (Cipar), Institut za poljoprivredu i turizam - IPTPO (Hrvatska), Kotor (Crna Gora) i Chamber of Commerce and Industry Nice Côte d’Azur - CCI Nice (Francuska) te pridruženi partner projekta Upravni odjel za turizam Istarske županije.Na samom početku sastanka svaki pojedini partner prezentirao je djelatnosti u okviru vlastite organizacije.

 

wintermed logoDana 30. lipnja od 09:00 do 13:00 sati održana je druga online radionica Transnational Policy Exchange Workshop – "Tourism businesses and destinations committed to transversal sustainability" ("Turistička poduzeća i odredišta posvećena transverzalnoj održivosti") u sklopu  projekta Interreg Med „Winter Islands Network for all year round Tourism ExpeRience in the MEDiterranean - WINTER MED“. Cilj radionice bio je predstaviti primjere dobre prakse koje mogu poslužiti kao inspiracija turističkim destinacijama na Mediteranskim otocima u projektu WINTER MED u izradi regionalnih akcijskih planova i daljnjem cjelogodišnjem održivom i odgovornom razvoju turizma.

Znak Instituta

Na temelju Odluke Upravnog vijeća Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču, URBROJ: 0147-21-539 od 06.07.2021. godine, Institut za poljoprivredu i turizam objavljuje poništenje natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču na četiri godine, koji je objavljen u Narodnim novinama broj 73/2021 od 30. lipnja 2021. godine, Glasu Istre od 30. lipnja 2021. godine, na web-stranici Instituta, na oglasnoj ploči Instituta i na web-stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

tosee logoU razdoblju od 30. lipnja do 2. srpnja održana je šesta međunarodna znanstvena konferencija „ToSEE - Tourism in Southern and Eastern Europe“ pod nazivom „ToSEE – Smart, Experience, Excellence & ToFEEL – Feelings, Excitement, Education, Leisure“ u Iki na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci koji su ujedno i organizatori konferencije.

Znak InstitutaPo javnom natječaju, koji je objavljen je 7. svibnja 2021. godine u Narodnim novinama broj 49/2021 za prijem na radno mjesto u suradničko zvanje i na suradničko radno mjesto poslijedoktorand, nije odabran ni jedan pristupnik te će natječaj biti ponovo raspisan ukoliko se utvrdi potreba za istim.

 

Znak InstitutaSkupina autora provođena dr.sc. Markom Černe objavila je rad s naslovom ''Effect of sewage sludge derived compost or biochar amendment on the phytoaccumulation of potentially toxic elements and radionuclides by Chinese cabbage'' u prestižnom časopisu ''Journal of Environmental Management''.

Rad možete pročitati na ovoj Poveznici

 

Consumeless Plus logoOd 1. lipnja 2021. Institut za poljoprivredu i turizam započeo je s realizacijom Europskog projekta pod nazivom „ConsumeLess Plus” odobrenog u okviru programa Interreg MED. U projektu sudjeluje ukupno šest partnera iz šest različitih zemalja. Vodeći partner je Energy and Water Agency - EWA (Malta), dok su ostali projektni partneri: Ambiente Italia Srl - AI (Italija), Larnaca-Famagusta District Development Agency – ANETEL (Cipar), Institut za poljoprivredu i turizam - IPTPO (Hrvatska),  Kotor (Crna Gora) i Chamber of Commerce and Industry Nice Côte d’Azu – CCI Nice (Francuska).  Pridruženi partneri na projektu su: Upravni odjel za turizam Istarske županije (Hrvatska), Turistička zajednica Larnaca (Cipar) Regionalna federacija turističkih ureda Provnsa-Alpe-Azurna obala (Francuska) i Turistička uprava Malte (Malta) i Turistička organizacija općine Kotor (Crna Gora).

IMG 20210623 WA0018 vinarska radionica 3Dana 23.06.2021. u okviru HRZZ projekta VINUM SANUM u Institutu za poljoprivredu i turizam (nositelj projekta) održana je Vinarska radionica sa vođenom degustacijom vina i prezentacijom rezultata projekta.


Pročitajte više na službenoj stranici projekta

LOGO COLOUR INHERITInstitut za poljoprivredu i turizam (IPTPO) i Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) u okviru projekta Održive turističke strategije za očuvanje i valorizaciju prirodne baštine mediteranske obale i priobalja - INHERIT, održali su tri stručna seminara u trajanju od 09. do 10. lipnja 2021. godine, u nacionalnom parku Brijuni.

wintermed logoRadionica Transnational Policy Exchange Workshop pod nazivom "Tourism businesses and destinations committed to transversal sustainability" u organizaciji projekta Interreg Med „Winter Islands Network for all year round Tourism ExpeRience in the MEDiterranean - WINTER MED“  održat će se 30. lipnja 2021., od 09:00 do 13:00 sati.

PROGRAM  radionice dostupan je na poveznici.

Potkategorije