CIV na Citizen Science radionici u Veneciji

U Veneciji je 29. i 30.11. održana Citizen Science radionica pod nazivom New opportunities for research and innovation in the EU and the US. Radionica se odvijala u sklopu druge međunarodne konferencije Citizen Observatories for natural hazards and Water Management (CQWM). Radionici su prisustvovale dr.sc. Barbara Sladonja i mag.oecol. Mirela Uzelac iz CIV-a.

Na radionici prisustvovali su znanstvenici iz Europe i SAD-a a zajednički cilj bio je razmjena iskustava te osmišljavanje zajedniškog pristupa i razvijanje alata za poticanje koncepta građani znanstvenici. Organizatori radionice Dietmar Lampert (Centre for Social Innovation) i Anne Bowser (Woodrow Wilson International Center for Scholars) naglasili su važnost projektne suradnje EU i SAD-a za unaprijeđenje građanske znanosti kao metode u znanstvenim istraživanjima. Također, raspravljalo se i o glavnim problemima s kojima se koncept građanina znanstvenika svakodneveno susreće, a to su financiranje projekata, evaluacija i procjena ishoda sudjelovanja građana, kvaliteta i obrada dobivenih podataka te korištenje dobivenih otvorenih podataka.

Ova radionica omogućila je suradnju i komunikaciju između dionika koje je uvjet stvaranja nove politike kao i otvaranju novih mogućnosti u istraživanju i inovacijama uz pomoć građanske znanosti.

2018-12-21T07:23:59+00:00

Institut za poljoprivredu i turizam

Karla Huguesa 8, 52440 Poreč

Phone: +385 52 408 304

Fax: +385 52 431 659

Web: Centar za invazivne vrste